• Stel Menus in in het Admin Paneel

  • Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

De helende kwaliteiten en biologische samenstelling van Kambo (Phyllomedusa bicolor)

Kelvin
  | 
9 oktober 2024

Kambo, afkomstig van de afscheiding van de kikker Phyllomedusa bicolor (ook wel de reuzenbladkikker genoemd), is een krachtig traditionele medicijn dat voornamelijk door inheemse stammen in de Amazone wordt gebruikt. Deze groene boomkikker produceert een wasachtige, melkachtige afscheiding die wordt aangebracht op de huid om het lichaam en geest te zuiveren en te genezen. De afscheiding bevat een aantal bioactieve peptiden die wetenschappelijk zijn onderzocht en verschillende potentiële voordelen kunnen hebben voor het lichaam,

Biochemische Samenstelling van Kambo

De afscheiding van de Phyllomedusa bicolor bevat een breed scala aan bioactieve peptiden. Peptiden zijn korte ketens van aminozuren die in het lichaam verschillende biologische functies vervullen. In het geval van Kambo, zijn er verschillende peptiden geïdentificeerd die mogelijk geneeskrachtige eigenschappen hebben, waaronder pijnstillende, anti-inflammatoire, immuunversterkende en vaatverwijdende effecten.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9582840

Hier zijn enkele van de belangrijkste peptiden die in Kambo zijn gevonden:

1. Phyllocaeruleine

  • Effect: Dit peptide heeft krachtige vaatverwijdende en maag-darm stimulerende eigenschappen. Het kan het spijsverteringsstelsel stimuleren en wordt ook in verband gebracht met het verlichten van pijn en het veroorzaken van braken, wat een reinigend effect kan hebben.

2. Dermorfine

  • Effect: Dermorfine is een krachtig natuurlijk opioid peptide dat werkt op dezelfde receptoren in de hersenen als morfine, maar het is veel krachtiger en kan sterke pijnstillende effecten hebben. Het is niet verslavend zoals andere opioïden.

3. Deltorfine

  • Effect: Net als dermorfine is deltorfine een krachtig opioïde peptide dat pijnstillende eigenschappen heeft. Het werkt voornamelijk op de δ-opioïde receptoren in het lichaam, wat invloed heeft op het gevoel van pijn en stemming.

4. Sauvagine

  • Effect: Sauvagine werkt op het hormoonsysteem en kan helpen bij het verlagen van stress door het reguleren van cortisolniveaus. Het beïnvloedt het hart- en vaatstelsel en heeft een ontspannend effect op de bloedvaten, waardoor de bloeddruk kan dalen.

5. Adenoreguline

  • Effect: Adenoreguline werkt in op de adenosine-receptoren van het lichaam, die betrokken zijn bij veel fysiologische processen, waaronder het verminderen van ontstekingen en het reguleren van slaap-waakcycli.

6. Bradykinine

  • Effect: Bradykinine is een peptide dat bekend staat om zijn rol bij het verwijden van bloedvaten en het verbeteren van de doorbloeding. Het kan helpen bij pijnbestrijding en het verhogen van de doorbloeding, wat bijdraagt aan ontstekingsremmende processen.

7. Caeruleine

  • Effect: Dit peptide kan het spijsverteringssysteem stimuleren en wordt ook in verband gebracht met het verminderen van pijn en het induceren van braken, wat een reinigend effect op het lichaam heeft.

Hoe Kambo wordt toegediend en hoe het werkt in het lichaam

Kambo wordt meestal aangebracht door het eerste laagje op de huid weg te halen. Hier is het proces:

  1. Eerste laagje weghalen: Kleine stipjes worden gebrand op de huid met een gloeiend stokje. Hierdoor wordt de bovenste laag van de huid verwijderd.
  2. Toediening van de afscheiding: De Kambo-afscheiding wordt aangebracht op de brandwondjes. Deze plekken worden gates genoemd.
  3. Opname in het lichaam: De bioactieve peptiden uit de afscheiding worden direct opgenomen door het lymfestelsel. Het lymfestelsel is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem dat vocht en afvalstoffen door het lichaam vervoert. Omdat het lymfestelsel nauw verbonden is met het bloedvatenstelsel, verspreiden de peptiden zich snel door het lichaam en kunnen ze hun werking uitoefenen op verschillende systemen, zoals het zenuwstelsel, het hormoonsysteem en het immuunsysteem.

Voordelen die worden toegeschreven aan Kambo

Al sinds de jaren 70/80 zijn er onderzoeken naar Kambo gedaan, vooral naar de helende werking van de peptiden. Gerapporteerde voordelen:

  • Ontgifting van het lichaam: Kambo wordt vaak gebruikt in sjamanistische praktijken om het lichaam te reinigen en toxines te verwijderen.
  • Versterking van het immuunsysteem: De bioactieve peptiden in Kambo kunnen het immuunsysteem stimuleren en helpen bij het bestrijden van infecties en ontstekingen.
  • Verlichting van pijn: Dankzij de opioïde peptiden zoals dermorfine en deltorfine, kan Kambo pijn verlichten, zonder de verslavende eigenschappen van synthetische opioïden.
  • Stress- en angstvermindering: Peptiden zoals sauvagine kunnen helpen bij het reguleren van het cortisolgehalte, wat stress vermindert.
  • Verhoogde alertheid en helderheid: Na een Kambo-sessie ervaren sommige mensen verhoogde mentale helderheid, alertheid en focus.
  • Antidepressief effect: Hoewel meer onderzoek nodig is, wordt gesuggereerd dat Kambo kan helpen bij het reguleren van de stemming en het verminderen van symptomen van depressie.
    Genezende kracht op kankercellen: Effectief bij zieke cellen en zeer ondersteunend indien er gekozen wordt voor Chemotherapie. Kambo kan de schadelijke neveneffecten hiervan weghalen.

    Zelf heb ik veel ervaring met het behandelen van verslavingen, ziekte van Lyme, ziekte van Crohn, depressies, burn-out en angsten, reumatische klachten zoals artrites en fibromyalgie.

Uiteraard kun je ook meteen contact opnemen voor een (video)bel afspraak: info@kelvinwelling.nl

Artikel uit de categorie:
Gezondheid en genezing

0 Reacties op "De helende kwaliteiten en biologische samenstelling van Kambo (Phyllomedusa bicolor)"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Journey of The Heart - Powered by Kelvin Welling